1

איזה חשש של חמץ גמור לכל השיטות יש במחלבה

איזה חשש של חמץ גמור לכל השיטות יש במחלבה?

 

חמץ גמור יש רק בגרנולה או בדגנים שמצורפים לחלק ממוצרי היוגורט – כל הדברים הללו לא עוברים תהליך חימום או בישול במחלבה ולכן לא דורשים הכשרה מעבר לניקיון יסודי של הקווים בהם הם עוברים. בנוסף יש אבקות או אנזימים שהם בחשש חמץ שדורשים ניקיון יסודי והכשרה ויש קיטניות שגם הם דורשים ניקיון כדי למנוע תערובת קיטניות במוצרים הכשרים לפסח

(הרב זאב וייטמן, רב תנובה).